I dag har jeg prøvet, at lave kartoffelsalat for første gang.
Og det var bestemt en succes ;-)
1 kg Kartofler
4 spsk. Mayonnaise
2 dl. Creme fraiche 18 %
2 spsk. Sødmælk ( lidt ad gangen og se, om det hele skal bruges.)
1 tsk. Dijonsennep
1 Løg
1 bdt. Purløg
Salt og peber
100 gram Grønne ærter. dybfrost
2 Tomater
Skyl kartoflerne og læg dem i en gryde med vand, som lige dækker.
Kog op, skru ned for varmen og læg låg på.
Kog til kartoflerne er møre - prøv med en lille spids kniv.
Hæld det kogende vand fra og brus kartoflerne over med koldt vand.
Pil skrællen af og læg kartoflerne i en skål, der stilles koldt og tildækket.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, mælk og sennep.
Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen med klippet purløg.
Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges.
frosne ærter skal ikke optøes, de røres direkte i dressingen.
Den bliver lidt tyndere end dem man køber, men syntes den bliver en anelse tykkere, når den har trukket i køleskabet ;-)
Smag til med salt og peber.
Skær de kolde kartofler i skiver og tomater i både.
Vend dem i dressingen.
Lad salaten stå køligt og tildækket en halv times tid, så kartoflerne får smag af dressingen.
Hertil er en god Frikadeller altid bruges..
I morgen kommer børn og svigerbørn og storebror og spiser aftensmad ;-)
Vi skal ha en lækker kyllingeret og nogle lækre muffins til kaffen ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar