tirsdag den 9. august 2011

Gode stegeben med kartoffelmos :-)

Her til aften fik vi en god gammel ret..
Gode stegeben med en god kartoffelmos til :-)

Ja det var fruens tallerken ;-)
Vi brugte ca 800 g stegeben
Margarine til stegning
Salt og peber
Laurbærblade
1 spsk mel
ca 1/2 L bouillon

Smelt margarinen i en stor stegegryde
Brun benene på alle sider evt af flere gange.
Drys salt og peber over benene og læg nogle laurbærblade ned i gryden.
Drys melet over benene og vend dem, til de har opsuget melet.
Hæld bouillonen ved
Dæmp varmen og læg låg på gryden.
Lad benene stege ved svag varme i 1 1 1/2 time.
Kødet skal være meget mørt.
Tag benene op og hold dem varme.
Skum sovsen af og jævn den evt.
Smag til med salt og peber.
Læg benene ned i sovsen igen inden servering.

Kartoffelmos.

ca 1 kg kartofler
ca 2 1/2 dl mælk
Smør
Reven muskatnød
Salt og peber


Kog kartoflerne godt møre uden salt
Hæld vandet fra og damp dem tørre
Mos kartoflerne med mælk smør og muskatnød.
Smag til med salt og peber


Havde nogle pærer liggende, som skulle bruges snart..
Så er igang med en meget nem dessert.
Men den må i vente med til i morgen..


God aften til jer alle ;-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar