16 spareribs
Marinade:
4 spsk riseddike
3 spsk soja
2 rød chilier, grofthakkede
5 cm frisk ingefær, skåret i splinter
2 spsk flydende honning
2 stjerneanis
1 stang kanel, smuldret
1 tsk ristet sesamolie
2 spsk jordnøddeolie
4 forårsløg, grofthakkede
Til stegning:
2 tsk five spice-pulver
2 spsk flydende honning
Pynt:
2 røde eller grønne chilier, finthakkede
1 lille bundt koriander, hakket
eller 2 forårsløg, finthakkede
Alle ingredienser til marinaden hældes i en stor frostpose. Spareribsene lægges i.
Det hele masseres godt, så marinaden fordeles. Det bør trække natten over i køleskabet.
Ellers skal det trække et par timer et køligt sted.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Spareribsene skal have stuetemperatur, før de lægges i en bradepande og dækkes med tætsluttende alufolie. De steges 1 time.
Fjern alufolien. Drys med five spice-pulver og dryp med honning. Steg spareribsene 15 min., vend dem og steg dem 10-15 min. til.
Hold øje med, at de ikke brænder på.
Anret dem på et stort fad og drys med chili og koriander eller forårsløg.
Kartoffelsalat(4 personer):
1 kg kartoffler
1 pk. sherrytomater
Bønner(gerne frost, samme mængde som sherrytomater)
Marinade(alt tilsættes på slum)
Karry
Paprika
Jordnøddesmør
Rosiner
Frisk Chilli
Olivenolie
Hvidløg
Alt lægges i en blender. Marinaden skal ha' sødmen fra rosinerne, første smagsindtryk skal være hvidløg efterfulgt
af chillien.
Kartoffelsalaten trækker i et par timer i køleskabet
det ser godt ud :-)
SvarSlet