søndag den 3. februar 2013

Bacon kyllinge piccata

Så blev det søndag og det har bare været en dejlig dag..
Dagen startede med fødselsdag i Hørning og siden har den stået på sofa hygge og tv :-)
Dog med et lille afbræk af lækker aftensmad.
Vi fik en skøn Penne arrabiata som bare altid smager lækkert..

Jeg lovede jer dagens aftensmad fra lørdag :-)
En nem ret, med en rest salat og kartofler i ovnen.. :-)





Bacon kyllinge piccata

300 g kyllinge inderfilet

6 tynde skiver bacon

2 spsk. mel

1 spsk. friskrevet parmesan ost

½ dl hønsebouillon

2 spsk. kapers

1½ spsk. citronsaft

fintrevet citronskal

2 spsk. smør


Skær bacon i mindre stykker, og steg det på panden.
Og læg dem i bunden af et ildfast fad.
Bland mel med ost, salt og friskkværnet peber.
Smelt 1 spsk. smør på en pande.
Vend kyllingestykkerne i mel-blandingen 
Steg til de er gennemstegte og brune.
Vend dem kun en gang, så paneringen ikke ødelægges.
Læg kyllinge i fadet og sæt i ovnen, mens saucen laves.
Tilsæt den sidste spiseskefuld smør og lad det smelte.
Hæld bouillon, citronsaft, -skal og kapers ved.
Sørg for at alt det der sidder i bunden af panden fra kyllingen, bliver skrabet løs, det er der smagen til saucen er.
Lad det koge ind til ca. det halve. Smag til.
Hæld saucen over kyllingestykkerne og server straks.

Til retten fik vi kartofler i både.
Dem kom jeg i en frysepose med en lille smule olivenolie, salt og peber og rystede det hele godt,
så olien blev fordelt på kartoflerne.
Kartoflerne hældes ud på en bageplade med bagepapir og fordeles, så de ligger i et lag.
De Bages ved 200 grader, til de er brune og lækre...
Og så fik vi resterne af avocadosalat

Håber i alle har haft en dejlig weekend :-)
Og ønsker jer alle en skøn søndag aften...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar