mandag den 19. marts 2012

Mørbrad i champignon-sauce

Denne opskrift faldt jeg over på nettet en aften..
Og den skulle bestemt prøves ;-)


1 svinemørbrad – omhyggeligt afpudset for hinder og sener
3 spsk. mel
1 spsk. mild paprika
30 g smør
friskkværnet salt og peber

Champignonsauce
1 løg skåret i fine tern
250 g champignoner i tynde skiver
1 finthakket fed hvidløg
5 dl vand, 2½ dl cremefraiche 38 %
1 potte frisk basilikum

Tilbehør
Ris eller pasta


Mørbradbøffer
Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver.
Tryk skiverne ud til halv tykkelse med siden af et knivblad.
Bland melet med paprika og vend mørbradbøfferne i blandingen.
Gem resten af paprikamelet til saucen.
Brun smørret på en pande og steg bøfferne heri i 2 min. på hver side.
Kværn salt og peber over dem undervejs.
Tag kødet af panden og læg det på en tallerken.

Champignonsauce
Hæld løgende i panden og brun dem i kort tid.
Tilsæt champignoner og svits dem, til vandet er dampet af.
Tilsæt finthakket hvidløg og resten af paprika melet.
Rør rundt og tilsæt vand. Hæld cremefraiche i og rør, til saucen er jævn.
Læg bøfferne tilbage i panden med saucen og lad dem koge med i maks. 5 min.
Det er meget vigtigt, at kødet ikke får længere tid, da det ellers bliver tørt og sejt.
Får det tilpas med varme, forbliver det dejligt saftigt.
Smag retten til med salt og peber.
Lige inden servering vendes grofthakket basilikum i saucen.
Nyd retten med ris eller pasta – for nydt bliver den.

Den kan klart anbefales, den er super lækker ;-)
Velbekom ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar