søndag den 18. marts 2012

Avocado-cupcakes med chokolade og grøn frosting

Så er der blevet bagt cup cakes..
Der var nogle noget skeptiske miner, men de overgav sig alle, og måtte indrømme at de smagte rigtig godt ;-)
Det eneste man skal være opmærksom på er, at man ikke skal putte frostingen på før de skal spises, og husk rigelig med citron, da den ellers bliver brun i farven pga avocadoerne...





(15 stk.)

3½ dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 tsk. natron
2 dl. rørsukker
1,2 dl. most avocadokød
2½ dl vand
1 spsk. hvidvins eddike
1 tsk. vanille essens
100 g. mørk chokolade hakket i mindre stykker

Avocado-glasuren
Kødet fra 1 stor moden  avocado
2½ dl flormelis
1½ tsk. citronsaft

Sæt ovnen på 180 grader.

Bland mel, bagepulver, natron, kakao, chokoladestykker og salt i en stor skål og stil den til side.

Bland avocadokød, æg, sukker, vand, hvidvins eddike og vanilleessens i en stor skål og rør til massen er lind.

Rør melet og de øvrige ingredienser fra den anden skål ned i avocadomassen til en flydende og lind masse.

Hæld dejen i cupcake-forme – fyld dem til lige over midten.

Bag i ovnen i ca. 20 min. Køl kagerne helt ned.

Mos kødet omhyggeligt – blend evt. med en stavblender.

Rør citronsaft og flormelis ned i avocadomassen. Pynt de nedkølede kager med avocado-glasuren.

Hvis du laver glasuren i forvejen, skal den stilles på køl. Citronsaften forhindrer avocadomassen i at blive brun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar