Så er der blevet bagt cup cakes..
Der var nogle noget skeptiske miner, men de overgav sig alle, og måtte indrømme at de smagte rigtig godt ;-)
Det eneste man skal være opmærksom på er, at man ikke skal putte frostingen på før de skal spises, og husk rigelig med citron, da den ellers bliver brun i farven pga avocadoerne...
(15 stk.)
3½ dl. mel
3 spsk. kakaopulver
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 tsk. natron
2 dl. rørsukker
1,2 dl. most avocadokød
2½ dl vand
1 spsk. hvidvins eddike
1 tsk. vanille essens
100 g. mørk chokolade hakket i mindre stykker
Avocado-glasuren
Kødet fra 1 stor moden avocado
2½ dl flormelis
1½ tsk. citronsaft
Sæt ovnen på 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron, kakao, chokoladestykker og salt i en stor skål og stil den til side.
Bland avocadokød, æg, sukker, vand, hvidvins eddike og vanilleessens i en stor skål og rør til massen er lind.
Rør melet og de øvrige ingredienser fra den anden skål ned i avocadomassen til en flydende og lind masse.
Hæld dejen i cupcake-forme – fyld dem til lige over midten.
Bag i ovnen i ca. 20 min. Køl kagerne helt ned.
Mos kødet omhyggeligt – blend evt. med en stavblender.
Rør citronsaft og flormelis ned i avocadomassen. Pynt de nedkølede kager med avocado-glasuren.
Hvis du laver glasuren i forvejen, skal den stilles på køl. Citronsaften forhindrer avocadomassen i at blive brun.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar