søndag den 19. september 2010

Ølbraiserede svinekæber og Pavlova..


I går holdt vi en lille hygge middag sammen med min mor og min storebror..

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag/aften...  Tak til jer begge..

En af de gode ting ved, at holde en middag er jo, at vi får mulighed for, at lave noget specielt mad som vi godt kan li..

Dette var aftenens tallerken


Ølbraiserede svinekæber fra Brøggeriet.

Hvis i aldrig har smagt svinekæber før, så er det bare med at komme i gang.
Det smager helt fantastisk og er en billig ret.
Denne opskrift er fra vores tidligere stamsted i Sønderborg Brøggeriet.


12 svinekæber ( spørg evt slagteren)
1 gulerod
1 persillerod
1 løg
1/2 porre
3 dl mørk øl
3 dl vand
salt og peber
olie og sirup

Fedt og sener fjernes fra kæberne, de brunes i olie.
Tilsæt urterne der er skåret groft.
Tilsæt øl og lad det koge ind til det halve, tilsæt vand og lad det komme i kog.
Læg låg på og lad det simre i 1 - 1 1/2 time.

Tag kæberne op og sigt fonden og kog den ned til en passende konsistens.
Smag til med salt, peber og sirup.
Læg kæberne tilbage i saucen så de ikke bliver tørre.

Hertil servere vi grøntsager fra ovnen.
Skør kartofler og forskellige grøntsager ( persillerod, pastinak, rød peber, gulerod, løg)
i store stykker og bland dem i et ildfast fad.
Hæld en god slat olie hen over og vend alle grøntsagerne i olien.
Sat dem i ovnene ved 225 g i ca 1 time.


                                               Vi  prøver os frem med forskellige Ale´s.
                                                  Denne gang brugte vi denne Ale.
                                 
                                                 Man kan sagtens drikke øl til denne ret
                                                    Men i aftes fik vi denne vin..

                                            Til Dessert fik vi en meget speciel delikatesse..



Pavlova er en skøn dessert, dog meget sød... men lækker..
Opskriften har jeg fået af Pia Rosholm, som lavede denne dessert i tv programmet 4 stjerners middag.
Tak for den Pia.. ;-)

Pavlova med marcipan og jordbær

(opkaldt efter russisk danserinde Anna Pavlova)



3 æggehvider

1/2 tsk. Eddike

150 g flormelis

100 g marcipan

2 ½ dl piskefløde

1 ½ dl creme fraiche 38%

1 vaniljestang

4 spsk. flormelis

1 usprøjtet appelsin

1 bakke jordbær

20 g hvid chokolade



Bund

Pisk æggehviderne med halvdelen af flormelis og eddiken til skum. Tilsæt resten af flormelissen og pisk til det er helt stift.

Riv marcipanen og drys i mens massen vendes. Smør en springform med olie/smør og fordel massen. Kan også lægges på bagepapir i cirkel.
Bages på 150 grader i 30 min. Derefter sluk ovn og lad køle ned i ovnen.
Bare rolig, bunden hæver op i ovnen men falder sammen når afkøles. Skal være helt afkølet inden den fyldes med creme og bær



Vaniljecreme:

Pisk fløden til flødeskum. Vend creme fraiche i. Tilsæt flormelis og korn af vaniljestangen. Riv appelskal og tilsæt. Tildæk og stil på køl.
Den skal være meget tyk inden den stilles på køl..

Ellers bliver den næsten flydende...



Topping

Skyl og rens jordbær for stilk, halver og tilsæt 2 tsk. Sukker. Stil på køl frem til brug

Riv lidt hvid chokolade til pynt

Vores gæster syntes det hele smagte rigtig godt, og det kan helt sikkert anbefales..
Og begge retter er meget nemme at lave....

Så god fornøjelse og god Søndag..

2 kommentarer:

  1. det var bare godt :)

    SvarSlet
  2. Det lyder godt ;-)
    Skulle det være en anden gang, så står vi klar..

    SvarSlet