onsdag den 29. september 2010

Græskkar kerneboller og Gulerods/spuashkage

I går var jeg så heldig, at gemalen lavede aftensmad til mig ;-)
Så det blev til en lækker bøf, med en rest spidskålsalat til..  dejligt...

Men så havde jeg jo overskud til, at få lidt gang i bageriet...

Og det blev både til nogle dejlige boller og en rigtig lækker kage..





Spelt boller med græskar kerner
50 g smør
5 dl mælk
50 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. sirup
1 - 2 dl græskar kerner
400 g sigtet speltmel
300-400 g hvedemel

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. 
Tilsæt mælk, og lad blandingen blive lun (37 grader).
Hæld mælkeblandingen op i en dejskål.
Tilsæt gær, salt, kerner, sirup og speltmel, og rør rundt.
 
Tilsæt ca. 300 g hvedemel, og ælt dejen godt. 
Tilsæt evt. mere hvedemel – dejen skal være smidig og slippe skålens kanter.

Lad dejen hæve under et viskestykke eller husholdningsfilm i 45 minutter.
Ælt dejen kort og del den til bolle, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.  
Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Sæt brødene i en 200 grader varm ovn, og lad dem afkøle på en rist.
 
Jeg bager disse boller tit og variere indholdet, alt efter hvad jeg har..
Fx gulerod, hørfrø, græskar kerner eller en kerneblanding.

 
Gulerods/squahkage



2 store æg
225 g (2½ dl)  Rørsukker
1 ¼ dl olie
150 g (2½ dl) hvedemel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
1-3 tsk kanel
3 dl revne gulerødder eller squash
2 dl knust, afdryppet ananas eller 2 dl rosiner
50-75 g hakkede valnødder

Evt. glasur
100 g Philadelphia-smøreost, naturel,
1 dl  Flormelis
skallen af ½ citron
1 spsk citronsaft

Til formen
smør eller margarine
1 dl  Rørsukker


Formen, der skal være ca. 25 cm i diameter, smøres, og rørsukker drysses i.
Æg, rørsukker og olie piskes sammen.
De tørre ingredienser blandes og vendes ned i dejen.
Gulerødder/squash samt ananas tilsættes, og dejen røres grundigt sammen.
Massen hældes op i formen, og kagen bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter.
Kagen vendes ud.
Bland ingredienserne til glasuren sammen - gerne ved brug af elpisker - og fordel glasuren over kagen.

Det er første gang jeg bager denne kage og den var bare rigtig lækker...  og uha den glasur/creme smager bare guf..
Jeg brugte både gulerod og squash og så rosiner..  men ingen nødder da vi ikke er så vilde med det..
Men prøv jer frem..  :-)


Top

Ingen kommentarer:

Send en kommentar