søndag den 31. oktober 2010

Rabarber kage fra Nigella..

Her er opskriften på den bedste rababerkage jeg nogensinde har smagt..
Den er fra Nigellas bog " køkkenets gudinde"..
Jeg bagte den fredag inden vi tog i sommerhus, og det bliver bare bedre af, at stå og trække..
 


500 g rababer
300 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk natron
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
155 g majsmel
2 store æg
1 tsk vanille
125 g blødt smør
250 g yoghurt naturel

Skyl rababerne og skær dem i skiver på ca 1/2 cm
Læg dem i en skål og dæk dem med 100 g af sukkeret, lad dem trække mens du laver resten af kagen.
Men de må ikke stå mere end 30 min, da der ellers bliver trukket for meget saft ud af dem.

Bland mel, natron, salt, kanel, vanille og majsmel sammen.
Pisk æggene i en lille skål.
Rør smør og resten af sukkeret hvidt i en stor skål og tilsæt æggene lidt af gangen, mens du pisker.
kom melblandingen i skiftevis med yoghurten.
Det hele skal bare lige vendes sammen, lad være med at røre for længe..
Tilsidst vender du forsigtigt rabarber og saften i dejen.
Dejen ser lidt klumpet ud, og det skal den også ;-)


Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir ca 23 cm i diameter springform.
Sæt kagen i en 180 g varm ovn i ca 1 time.
Det kan være at der skal lidt staniol over det sidste kvarter, men vurdere selv, om den er ved at være for mørk.
Lad kagen køle i formen inden den tages ud.
Vi spiser creme fraich til kagen..  

Opskriften er nok til 8 - 10 personer. men vi har delt kagen i 4 dele og har derved lige et stk i fryseren.. ;-)
Det er jo altid dejligt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar