søndag den 17. februar 2013

Creme boller

Jeg faldt forleden over denne opskrift på nettet.
Jeg kan huske disse boller fra da jeg var yngre og mindes, at de var rigtig lækre..
Så de skulle bestemt testes.
Og tro mig, de er mega lækre :-)


Sådan ser den færdige creme bolle ud :-)


100 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
Ca. 500 g hvedemel

Creme
2 æggeblommer
50 g sukker
½ tsk. vaniljesukker
20 g majsstivelse
2½ dl sødmælk

Pynt
3-4 dl flormelis
Vand
Kokosmel

Smelt smørret og tilsæt mælken. Rør gæren ud i mælken.
Rør sukker, kardemomme og det meste af melet i.
Ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket med plast over et lunt sted i ca. 30 min.
Kom alle ingredienser til cremen i en gryde og varm den op under omrøring til en tyk creme, den må ikke koge.
Lad cremen afkøle. 
Form 12 boller af dejen og læg dem på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Lav en fordybning midt i bollerne og kom cremen i.
Bag bollerne ved 225° i ca. 15 min.
Lad dem køle af og pynt dem med glasur og drys med kokosmel.

Der bliver ifølge opskriften 12 stk.
Næste gang vil jeg dog lave dem en anelse mindre, da jeg syntes de blev for store.

Man skulle kunne fryse dem, og så pynte med glasur og kokos når de er optøet.
Dette fik jeg dog ikke testet :-) så gode var de...

I går fik jeg lige fanget vores nye familie medlem Albert, mens han drak vand :-)
Han er en sjov en og en rigtig bandit :-)
I morgen kommer der opskrifter på 2 forskellige slags fastelavnsboller :-)
Ønsker jer en forsat god søndag..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar